[МК3 ТД ТДИ] ГАŚНИЕ, ПРОБЛЕМ С ОДПАЛЕНИЕМ, ИТР. С фабрицзним Аларм !!!
w związku z tym iż sam miałem taki problem (objawia sie tym iż kontrolka ze świec żarowych nie pali sie pełnym światłem tylko się żarzy i nie można odpalić w ten czas auta, oraz nie ma napięcia na zaworze n109 - pompy wtryskowej)) i spotkałem się z nim już w kilku przypadkach które też już zrobiłem na swoim przykładziemk3 1,9 tdi, załaczam fotoporadę jak tą dolegliwość usunąć.
Czas pracy 45 min.
Więc tak zestaw narzędzi jaki bedzie nam potrzebny do wykonania naszych prac.
1. zdjecie (zaznaczony zawór n109) do jego koncówki przykładamy miernik powinno byś napięcie 12v
2. zdjecie.
odkręcamy 2 osłonę mocowaną na 5 wkrętów (krzyżak) są zaznaczone gdzie sie one znajduja.
4. zdjęcie.
tu sa zatrzaski ze skrzynki bezpieczników-należy je odpiąć przesunać do góry, podważyć skrzynkę bezpieczników i ja delikatnie wysunąć.
6. zdjęcie.
tu zaznaczone są wtyczki które należy odpiąć (występują 3 jedna węższa druga szersza ni i 1 z tyłu.
8. zdjęcie.
na czerwono to przekaźniki które sa przyczyną usterki, na żólto to tam gdzie mamy włożyć pod.
10. zdjęcie:
na tej focie zaznaczone (na czerwono) w którym miejscu są te nózki przekaźnika (nie sugerować sie prosze niebieskim przewodem, zrobiłem sam bo mi sie kiedyś ścieżka przepaliła)
- Версия для печати